В Пловдив се проведе тематичен форум на педагогически специалисти от ЦСОП и РЦПППО от цялата страна. Домакин на форума беше ЦСОП – Пловдив, а водещата тема бе посветена на действащите проекти, финансирани по Програма „Еразъм+“, с акцент върху приобщаващото образование.

Екипът на Сдружение „Креативен център Пловдив“ имаше удоволствието да бъде част от събитието, представяйки съвместният с РЦПППО – Пловдив проект за подпомогане на образователния  процес на учениците с увредено зрение чрез осигуряване на равен достъп до учебни помагала, допълнителна литература и материали. Целта на събитието бе споделяне на добри практики и опит в областта на приобщаващото образование. Срещата подчерта важността на сътрудничеството между образователните институции и неправителствените организации в създаването на по-инклузивна образователна среда. Нашият екип използва възможността да популяризира ролята и значението на Програма „Еразъм+“ и Центъра за развитите на човешките ресурси за подкрепата на приобщаващото образование в училище.

Гости на събитието бяха Зейнеб Ходжа – Главен експерт в Дирекция “Приобщаващо образование” към МОН, Владимир Кършев – Старши експерт към РУО – Пловдив, директори на училища и обучителни центрове от цялата страна. Водещ на събитието беше госпожа Веселка Бакиш – Директор на ЦСОП – Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *